Kleinkunst

Kleine kast om dingen in te doen - Lenie Arntzen
Kleine kast om dingen in te doen – Lenie Arntzen

Geen grote woorden in ondoorgrondelijke onzinnen, maar een stukje karton waar zinnen op gekrabbeld zijn als

Ooit karton om weg te gooien nu een kast om dingen in op te bergen. Papier, gedachten, krabbels, schelpen, lang zal die leven, herinneringen….

Afval dat zonder enige pretentie maar wel met geconcentreerde mensenhanden tot iets is gemaakt dat je aandacht trekt en waar je beter naar kijkt. Hé, gek. Grappig. Een beetje scheef en nog geen twee decimeter groot. Stof dat nu al tot stof aan het wederkeren is zonder enig drama. Mooi.

Het Jeugdtheaterhuis mag daar heel erg blij mee zijn

Deze opbergkast is van Lenie Arntzen en voor vijftien euro te koop in haar “excentriek warenhuis”. Daar kom je ook regelmatig werk tegen van andere kunstenaars die afval gebruiken om iets bijzonders mee te maken, en te krijg voor verjaarscadeauprijzen. Zoals Marco Faasen, die ooit een aantal zwarte kraaien heeft gemaakt van karton en twijgjes (uitverkocht), en nu blijkens zijn website portretten heeft gemaakt, heel bijzonder, voor het Jeugdtheaterhuis. Daar mag het Jeugdtheaterhuis heel erg blij mee zijn.

Dit is kunst die in de vrije tijd van de officiële kunstwereld bloeit. Grote kwaliteit en geen galerie of museum te bekennen. Wel een klein winkeltje. Voorlopig.

Zie ook de website van Marco Faasen en Voorlopig.

Eén reactie op “Kleinkunst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.