Ampelhaus – Ondertussen in de kelder

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dat smaak zo kan veranderen. Vroeger vond ik oranje altijd een vreselijke kleur. In Rotterdam is het koningshuis al niet zo populair, maar zelfs oranje zonder franje vond ik niks. En bij het pellen van een sinaasappel dacht ik vaak: ‘Lekkere vrucht, maar het had wel een andere kleur mogen hebben.’ Het Ampelhaus heeft dat allemaal veranderd.

Oostwaarts gaat het deze zomer, richting Oranienbaum, richting het oranje huis op de kruising met de stoplichten. Van 12 juli t/m 20 september is in het Ampelhaus de tentoonstelling Unter Zwischen im Ampelhaus te zien. Het oranje pand in het centrum van Oranienbaum is weer helemaal verbouwd. Kunst en design van Nederlandse en Duitse kunstenaars en ontwerpers rondom de thema’s hergebruik en transformatie staan door het pand verspreid opgesteld. De bovenverdieping is niet vrij toegankelijk, maar daar was vorig jaar al een inventieve oplossing voor gevonden. In vloeren/plafonds werden gaten gezaagd en met een installatie van Oscar Prinsen was de bovenverdieping alsnog te bezichtigen. Kortom, deze zomer bij Nijmegen rechtdoor naar het Ampelhaus.

Dit jaar zoekt Ampelhaus verder de verdieping. Dit jaar gaan ze echt de diepte in met Der Untergang. De kelder zal hiervoor vanuit de begane grond toegankelijk worden gemaakt. Met een nieuwe installatie van Oscar Prinsen moet dat mogelijk worden maar … daar is geld voor nodig. Niet heel veel maar wel € 4000,- . Daarom geef en geef gul. Ga naar Voordekunst -Ampelhaus 2014 – Der Untergang en doneer!

Unter Zwischen im Ampelhaus 12 juli t/m 20 september in het Ampelhaus

Ampelhaus
Brauerstraße 33
Oranienbaum
Deutschland


View Larger Map

2 reacties op “Ampelhaus – Ondertussen in de kelder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.