De Kracht van Rotterdam 2014

533531_172589466216527_1410116312_nHet is mooi om te zien hoe De Kracht van Rotterdam in drie jaar is uitgegroeid tot een evenement. Juryleden van naam, een curator van faam, de burgemeester die de tentoonstelling opent; het is een goed initiatief dat wordt gewaardeerd.

Voor de derde editie van De Kracht van Rotterdam zijn twaalf fotografen geselecteerd die de opdracht krijgen twaalf plekken in de stad te fotograferen. Curator Nicole Robbers en initiatiefnemer Anne Bloemendaal kozen de fotografen uit 55 deelnemers. Ze zijn tussen 25 en 35 jaar oud en gaan een etmaal Rotterdam vastleggen. Een jury onder voorzitterschap van Ruud Visscherschdijk, directeur van het Nederlands Fotomuseum, wijst een winnaar aan.  De winnaar van vorig jaar, kunstenaar Anouk Griffioen, maakt ook deel uit van de jury. De winnaar van dit jaar ontvangt een prijs van € 3500,- en burgemeester Aboutaleb opent op 12 september de tentoonstelling.

Dit zijn de twaalf gekozen fotografen:

Wij zijn erg benieuwd wie er dit jaar wint en met welke foto. Vorig jaar won Anouk Griffioen met deze foto van Ommoord

Anouk Griffioen - Ommoord

Eén reactie op “De Kracht van Rotterdam 2014

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.