Het Pulsarlab

pulsar1
Grafische partituur

Ondertussen bij Stroom het project Pulsar van Pim Piët en Anna Mikhailova.  Geïnspireerd door roterende neutronensterren startten zij in 2011 het project Pulsar dat energie, ritme, structuur en gelaagdheid in verschillende verschijningsvormen behelst. Dat is nogal wat.

pulsar4Een gebrek aan ambitie kan deze onderneming niet worden verweten. ‘Een innerlijk ritme dat allerlei processen in de wereld aanstuurt, van onze hartslag tot de beweging van de aarde’, zie ik op de website van Stroom staan. Ik stap de expositieruimte Ondertussen binnen en betreedt een laboratorium van het gedroomde.  Een grafische partituur hangt aan de muur, uit een skateboardvormig object komen georganiseerde geluiden, als een ruimtestation hangt een kunstwerk in de lucht, op tafels zie ik bouwtekeningen van onbekende fenomenen met daarop als een soort mikado zwarte stokjes, alsof ik een experimenteel proeflokaal ben binnengestapt en de

 

 

ingepulsar3nieurs die hier hun fantasie op hol laten slaan met lunchpauze zijn. Deze mysterieuze mix zorgt voor een prachtig amalgaam waarbij de kleuren en composities als een soort kwik de bouwstenen bij elkaar houden. Een associatie met constructivisme dringt zich op, maar dat draagt juist bij aan het gevoel van onderzoek en experiment.

 

pulsar2Pim Piët en Anna Mikhailova creëren uit verschillende disciplines een fascinerend geheel. Eerder was hun Pulsar Project al te zien in ateliercomplex De Spanjaardshof in Den Haag (2011) en in de Ketelfactory in Schiedam (2012). Nu maar hopen dat die PRO subsidieregeling doorgaat. Deze stand van zaken maakt mij erg nieuwsgierig naar het verder verloop van dit project. Waar het naartoe gaat en waar het eindigt. Als het eindigt, want het oneindige is natuurlijk onderdeel van het Pulsar Project.

Pulsar Project van Pim Piët en Anna Mikhailova in Ondertussen bij Stroom in Den Haag t/m 26 oktober

pulsar5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.