Figure That

Frank Taal
David Adams – Bread and Butter

Galerie Frank Taal gaat de zomer in met een overzichtstentoonstelling. Taal laat met Figure That zien wat hij in huis heeft: twee ruimtes vol divers talent is het resultaat.

Galerie Frank TaalEen aantal kunstenaars is al een eerder vernoemd op dit blog zoals Daan den Houter, Willem Besselink, Midas Zwaan, Bram Braam en Aeneas Wilder. Ik zie bekende namen, Phil Bloom, Rob Scholte, en word verrast door het werk van Mike Ottink, Jan ten Have en David Adams. Ottink visualiseert geluid. Grafische voorstelling van klanken. Frank Taal laat me het indrukwekkende Moleskine schetsboek zien van waaruit Ottink werkte aan deze serie schilderijen. Bijna nog mooier dan het resultaat op doek.

Met enig ongeloof bekijk ik de porseleinen schilderijen Repetae van Jan ten Have. Kan dit? Kennelijk. Het resultaat is kwetsbaar werk van een mooie diepe kleur. Die breekbaarheid blijkt te kloppen. Slechts en gedeelte van de kunstwerken overleeft het maakproces en sneuvelt in de bakoven.

mooie, ontroerende portretten

Bread & Butter bestaat uit gefilmde portretten van zes Australische  immigranten gemaakt door David Adams. In split screen zie ik aan de linkerkant Nick the Barber terwijl hij een klant aan het knippen is. Hij vertelt zijn verhaal over emigratie van Griekenland naar Australië. Het rechter scherm becommentarieert en onderstreept zijn woorden met historische en recente beelden, soms algemeen en soms van persoonlijke aard. Zo vormen de twee beelden één geheel en vertellen samen de geschiedenis van een Griekse immigrant die de taal niet sprak en moeizaam zijn weg in de nieuwe wereld vond. Er volgen nog vijf mooie, ontroerende portretten, die bij elkaar een beeld geven van de smeltkroes van de Australische samenleving, ontstaan door immigratie vanuit alle delen van de wereld.

Veel moois te zien bij Galerie Frank Taal deze zomer!

Deelnemende kunstenaars:  Aeneas Wilder, Ben Kruisdijk, Bram Braam, Daan den Houter, Georg Bohle, Gerben Mulder, Hester Scheurwater, Jan ten Have, Marilou van Lierop, Midas Zwaan, Mike Ottink, Pascal Bastiaenen, Phil Bloom, Rob Scholte, Willem Besselink, Ties Ten Bosch

Figure That t/m 22 augustus in Galerie Frank Taal

 

Eén reactie op “Figure That

  1. Wat een fijne review. Overigens is, op heel speciaal verzoek, het tweede artist book van Mike Ottink te zien bij galerie Roger Katwijk in het kader van de tentoonstelling Connected 010 @ 020. Het biedt een sneakpreview op het werk waar Mike nu mee bezig is. Nog te zien aldaar in de Lange Leidschedwarsstraat 198 – 200 te 020 tot en met 19 juli.
    tezamen met schilderijenh van Ottink en werken van Erik Sep, Willem Besselink en Georg Bohle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.