Ooghoek

judith1

Het is geen kunst die gelijk in het oog springt, maar eerder in je ooghoek blijft hangen. Ik liep op de Blaak in Rotterdam en toen ik het kantoor van Loyens & Loeff op nummer 33 passeerde, glinsterde er iets in mijn ooghoek.

Ik ben niet zo’n ekster maar in dit geval deed ik toch een paar passen terug. Achter de grote glazen ramen, in de kantoorruimte op de begane grond, op de kopse kanten van de boekenkasten, waarin dossiers, multobanden, potloodvoorraden en gummetjes bewaard worden, waren kasten gemaakt met daarin glaspanelen. Alsof het boeken waren, leunden staven gekleurd glas tegen elkaar. Kleur met daarin kleur, mooie combinaties die twinkelden en glommen in het licht.

Het zijn 21 kasten gevuld met glaspanelen gemaakt door Judith Makkenze. Zij is glaskunstenares en heeft een atelier in de Gouwstraat in Rotterdam. Is het kunst? Dat weet ik niet. Ik vind het mooi en het spel met licht bevalt me wel. Het is een bescheiden kunstuiting en een verrassing voor de argeloze voorbijganger. Het raakt je in het voorbijgaan, aan de rand van de brede blik.

 

 

Eén reactie op “Ooghoek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.