Nummer veertien, home

Guido van der Werve - Nummer Acht
Guido van der Werve – Nummer acht

Nummer Acht is de titel van een film gemaakt door Guido van der Werve. Mede doordat er geen geluid onder de film zit werkt het tafereel dat je ziet behoorlijk op je zenuwen: een eenzame man loopt over een ijsvlakte terwijl achter hem een ijsbreker vaart die hem langzaam dreigt in te halen. Heel spannend.

Nummer veertien, home , een andere film van Guido van der Werve en net zo indrukwekkend, zagen wij een tijdje geleden in het Stedelijk Museum Amsterdam. De film laat een reis van 1500 kilometer zien die Van der Werve rennend,  zwemmend en fietsend aflegt: van de Heiligkruiskerk in Warschau naar de begraafplaats Père Lachaise in Parijs. Hiermee overbrugt hij de afstand tussen het officiële graf van de componist Frédéric Chopin en diens hart, dat na zijn dood door zijn zus naar Polen werd gesmokkeld om in zijn geboortegrond te worden begraven. Een belangrijk aspect van deze film is de muziek die de film begeleidt, door Van der Werve zelf gecomponeerd.

Wie Nummer veertien, home nog niet gezien heeft, en het is echt aan te raden om dat wel te doen, kan binnenkort alsnog gaan kijken in Het Nutshuis in Den Haag. Tijdens Kamera Kultura Extra, een mooi programma met films, muziek en een diner met gerechten uit bekende films,  kun je samen met Guido van der Werve de film bekijken. Wel even reserveren.

Meer info: Kamera Kultura Extra, Food & Film, Het Nutshuis Den Haag, 19 december

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.