A One Day Walk

Opbouw expo A One Day Walk - installatie van  'Wood line' (1979) van Richard Long.
Opbouw expo A One Day Walk – installatie van ‘Wood line’ (1979) van Richard Long.

Blikvangen is nog niet geweest, maar staat wel te trappelen voor de expositie A One Day Walk in het Kröller-Müller Museum. Niks is fijner dan op een zonnige winterdag te wandelen door die beeldentuin, en met deze expositie een extra reden om binnenkort weer eens een bezoekje te brengen. Eigenlijk ideaal voor in de kerstvakantie.

Inrichting A One Day Walk - Nicholas Pope, Odd Elms, 1981 ,klaar om uitgepakt te worden
Inrichting A One Day Walk – Nicholas Pope, Odd Elms, 1981 klaar om uitgepakt te worden

A One Day Walk belooft een prachtige expositie te zijn: wij zagen de foto’s op Facebook, het proces volgden wij virtueel op de voet en werden blij toen we zagen dat een installatie van Richard Long met engelengeduld in elkaar gezet werd en de Odd Elms van Pope klaarstonden om uitgepakt te worden.

De expositie laat de ontwikkelingen in de Britse kunst in de jaren zestig, zeventig en tachtig zien aan de hand van 50 werken van acht Britse kunstenaars. De werken komen deels uit de museumcollectie, maar een deel van wat we zullen zien komt uit een recente schenking van Adriaan van Ravesteijn, voormalig galeriehouder van Art & Project. Een collectie van maar liefst 200 stukken.

Behalve werk van Richard Long en Nicholas Pope is er werk te zien van Anthony Caro, Phillip King, Hamish Fulton, Barry Flanagan, Tony Cragg en Bill Woodrow, stuk voor stuk grote namen. Een uitgebreide toelichting op de kunstenaars vind je hier.

Hier een link  naar een filmpje waarin te zien is hoe Richard Long een ‘mud circle’ maakt, drie van deze cirkels zijn ook te zien in Kröller-Müller. Geweldig om te zien hoe zo’n werk groeit onder de handen van de kunstenaar. Adembenemend.

A One Day Walk, Kröller-Müller Museum, t/m 30 maart

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.