Ampelhaus

Ampelhaus  Fit for a King
Ampelhaus Fit for a King

Een tijdje geleden schreef Blikvangen over de Berlijn-aflevering van Artmen. We waren nogal enthousiast. Prompt kregen wij een mailtje van kunstenaar Rolf.fr: Als we nou toch die kant opgingen, moesten we ook maar eens langs het Ampelhaus gaan. We hebben het gegoogled. Ja! Daar willen wij wel naar toe deze zomer.

In het dorp Oranienbaum, in de buurt van Dessau staat een oranje gebouw met de naam Ampelhaus: Een initiatief van Niek Wagemans, Gemma van Bekkum en Rolf Bruggink. Ontwerper Niek Wagemans maakt in “De Fabriek van Niek” confused furniture van ramen en kozijnen. Gemma van Bekkum is interieurarchitect en eigenaar van bureau “Gemmavan”. Rolf Bruggink is van huis uit architect en richt zich sinds een paar jaar op het herbestemmen en transformeren van bestaande meubels onder de naam “Rolf.fr“.

Thema’s als hergebruik, recycling en transformatie spelen een belangrijke rol voor dit kunstenaarsinitiatief. Grondstoffen worden steeds schaarser en zijn vaak eindig. Er zijn veel hedendaagse designers en kunstenaars die vanuit dit besef werk maken en hiervoor oplossingen zoeken. Het Ampelhaus wil deze verscheidenheid aan werk een platform bieden en organiseert nu voor de tweede keer een zomertentoonstelling.

Deze zomer toont het Ampelhaus een royale selectie kunst en design. Onder het motto ‘Fit for a King’ onderzoeken Nederlandse ontwerpers en kunstenaars het koninklijke thema dan wel de King Size afmetingen van hun werk. Voor en tijdens de expositie verblijven kunstenaars in het Ampelhaus om ter plekke werk te maken.

Aan de expositie doen de volgende kunstenaars en ontwerpers mee: Aldo van den Broek,
Alexa Meyerman, Anique Weve, Annelou & Joep van Griensven, Daan den Houter,
Driessens & van den Baar ‘Wandschappen’, Frank Halmans, Jak Beemsterboer, Jochem
Rotteveel, Klaas Kuiken & Dieter Volkers, Kuin Heuff, Lena Paschen, Lizan Freijsen, Maurice Thomassen, Mischa van der Wekke, Niek Wagemans, Niels Post, Onno Poiesz, Pim Palsgraaf, Rolf.fr, Sander Bokkinga, Tomas Schats en Willem Besselink.

King Size, Ampelhaus, 13 juli t/m 17 augustus

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.