Genot en weelderigheid

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Regula Maria Müller – Kroon

Vandaag geeft de moeder de kroon door aan haar zoon. De troonswisseling inspireerde Galerie Phœbus tot het houden van ‘open hof’. Afgelopen zondag opende de expositie ‘open hof houden’ met majestueus werk van vijf kunstenaars.

Het werk van Sibylle Prinzessin von Preußen, geïnspireerd door ornamenten in Sanssouci, het zomerpaleis van Frederik de Grote; de feestelijk uitgedoste ruiters te paard van Yvonne van de Griendt; de geborduurde bloemen in glas, klaar om een bloemenkroon te rijgen, van Regula Maria Müller; Bea Emsbachs rode inkttekeningen van krachtige archaïsche vrouwen en dan de video en de geperforeerde papierreliëfs van in elkaar verstrengelde armen van Amparo Sard; het is allemaal kunst die mooi, elegant en betekenisvol is. Van alle kunstenaars zijn meerdere werken te bewonderen.

‘Genot en Weelderigheid prikkelen ons intussen op sympathieke wijze tot een matig en goed leven …’ Een mooie dag om de Lof der Zotheid van Erasmus aan te halen. Regula Maria Müller laat zich in haar werk inspireren door de Muzen van Erasmus, een gevolg van negen ‘deugden’. Ook de andere kunstenaars van deze tentoonstelling spreiden een zekere weelderigheid tentoon. ‘Open hof houden’ is dan ook een prachtige verzameling stijlvolle kunst, die een genot is voor het oog. Je zou kunnen zeggen: Kunst die in geen enkel paleis mag ontbreken!

T/m 16 juni in Galerie Phœbus Rotterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.