Vergeten Gezichten

Joeri van Beek - Vergeten Gezichten ©Joeri van Beek
Joeri van Beek – Vergeten Gezichten ©Joeri van Beek

Pareidolie of pareidolia is een psychisch verschijnsel, een vorm van illusie waarbij iemand een zodanige interpretatie van onduidelijke of willekeurige waarnemingen heeft, dat hij hierin herkenbare dingen meent waar te nemen. ” (Bron:Wikipedia)

We zagen ze op Facebook voorbij komen, gezichten in het zand, in een muur, op de grond. Ontdekt, gevonden en vastgelegd door fotografe Joeri van Beek. Prachtige kleuren en structuren, niks is gemanipuleerd, we zien wat zij zomaar ontdekt heeft. Er gaat een verstilde sfeer van uit.  Ze ontdekt de gezichtjes in de natuur en op straat, terwijl honderden mensen diezelfde plaats gepasseerd zijn zónder iets bijzonders op te merken. Het resultaat is een collectie rechthoekige kopjes die je aanstaren. Abstract, vervormd en vervreemdend. Sommigen kijken heel treurig, anderen lijken blij. Gezichtjes die voor ons verstopt waren heeft zij gevonden. Zij ziet wat jij niet ziet.

Nu heeft ze 24 van deze Vergeten Gezichten op klein formaat (13 x 19 cm) geprint en op berkenhouten multiplex gemonteerd, het geheel mooi afgewerkt. De gezichtjes zijn te koop. Kijk in ons winkeltje.

Joeri van Beek, Schoonheid van het Niets

 

 

3 reacties op “Vergeten Gezichten

  1. Met de foto’s van Joeri krijg ik onverwacht toegang tot een onbekende wereld van een even onverwachte schoonheid. Je geniet ervan en het is ontroerend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.