Jan Jaap de Boer

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Jan Jaap de Boer – Gevaarlijk vallend/Heerlijk zwevend (2008)

Via de digitale media vernamen we dat op het Korte Voorhout 20 in Den Haag een pop-up galerie zijn deuren had geopend. KV20popupArt & projecten presenteert Jan Jaap de Boer. Op de fiets erheen en we hadden geen spijt. We werden aangenaam verrast.Gevaarlijk vallend / Heerlijk zwevend heet de tentoonstelling en kunstenaar Jan Jaap de Boer presenteert er een fikse greep uit zijn werk. Een grote tafel vol met sculpturen vult voor een groot gedeelte de ruimte en dan staat er links en rechts, en achterin nog meer en aan de muren hangen tekeningen en schilderijen. Bij elkaar zo’n 65 werken! Eyecatcher is de grote gipsen sokkel met daarop een verzameling kleurige keramieken beeldjes. Het contrast tussen de rustige en statige sokkel en het kleurige gewriemel bovenop werkt goed. Op de tafel staat meer keramiek, maar Jan Jaap de Boer gebruikt een scala aan andere materialen: kippengaas, lood, brons beton, koper, hout etc. De speelsheid waarmee deze materialen zijn toegepast valt op. Vaak zijn het kleine beeldjes, ruw afgewerkt. ‘Ik heb niet zo’n groot atelier,’ zegt Jan Jaap de Boer, zelf aanwezig bij de tentoonstelling, ‘Dan ga je vanzelf kleiner werken.’ Achterin de tijdelijke expositieruimte treffen we drie eenvoudig vormgegeven scenes in keramiek aan. Driemaal een ziekbed waarbij gewaakt wordt. Juist door de eenvoud is het verdriet raak getroffen. Zo valt er veel te ontdekken en te genieten, maar je moet wel snel zijn: alleen nog vandaag en morgen.

Gevaarlijk vallend / Heerlijk zwevend alleen nog 4 & 5 mei te zien. Tussen 13:00 en 17:00 uur, Korte Voorhout 20 Den Haag.

Website Jan Jaap de Boerfacebookpagina KV20popupArt & projecten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.