Flee-Vlucht-En Ren

Flee-Vlucht-en Ren van Carlijn Mens

We waren in Amsterdam. Een dagje uit! Maar een dagje uit zonder kunst is geen dagje uit dus spoedden we ons naar Galerie Borzo aan de Keizersgracht.  Daar waren we net op tijd om de expositie Flee-Vlucht-en Ren van Carlijn Mens te bewonderen. Houtskooltekeningen van formaat waarvan een aantal je de indruk geven dat je keihard door een bos rent en je de bomen, takken en bladeren waarneemt als een waas van licht en donker. De serie Preserved Places laat de lichtval van takken en bladeren zien geconserveerd in houtskool. Net als bij Faith Fear Face in het GEM in Den Haag is er een wand vol snippers papier, foto’s en ander materiaal dat te maken heeft met de kunstwerken die hier hangen: een soort inspiratieprikbord. Maar terwijl in het GEM Carlijn Mens ons de gruwelijke realiteit toonde van de dood van 58 illegalen in een container, lijkt het hier allemaal wat luchtiger. Zelfs wanneer ze dezelfde techniek toepast en haar eigen lichaam gebruikt om houtskoolafdrukken te maken, ziet het er speelser uit. Maar misschien is het slechts schijn die ons bedriegt en moeten we ons de vraag stellen: waarvoor zijn we op de vlucht?

Om de expositie Flee-Vlucht-en Ren te bezoeken moet je wel opschieten , want vandaag, zaterdag 2 maart, is het de laatste kans het werk van Carlijn Mens te bewonderen in Galerie Borzo (Gelukkig is er een herkansing van 30 maart t/m 13 april!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.