Ontketend laatste avondmaal

vonkel3

Uit het verleden van Veronique Schrama komt het aangestormd. De apostelen van een industriële messias, als een ontketend laatste avondmaal gaan ze onze toekomst in metaal gieten. Bij Galerie Vonkel in Den Haag exposeert Veronique Schrama haar houtskooltekeningen.

vonkel2Vanuit de herinnering aan de werkplaats van haar vader schept Veronique Schrama een wereld die volledig bestaat uit industriële vormen. Zij toont een aantal tekeningen uit haar project Mass-Mechos-Structure, tekeningen van enorme structuren in houtskool. Een dystopie waar geen plek meer is voor zoiets zacht en vlezig als een mens of een dier, die hebben zichzelf in dit industriële landschap allang overbodig gemaakt. Dit zijn uitsneden van enorme structuren die als levende organismen voortwoekeren. Fascinerende tekeningen met een overdonderend perspectief. Hoe ziet het eruit waar de tekening ophoudt? Hoe ziet de rest van deze wereld eruit? Ik wil weten hoe dit wordt aangestuurd. Is er ergens een kloppend hart, een machinekamer, een machineziel.

Machineziel van Veronique Schrama t/m 6 maart bij Galerie Vonkel in Den Haag

vonkel1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.