Kunstknaldagen op Witte de Withstraat

r0-38-300-225-a60-StudioSpass_DWVHWDWK_logo

Waar te beginnen? Even met de ogen knipperen, maar dan toch gelijk het diepe in bij de tentoonstelling Dai Hanzhi: 5000 artists bij  Witte de With, of eerst even acclimatiseren op een terrasje?

Mmmm, ruwe grondstoffen,
ik kan er geen genoeg van krijgen

Het festival De Wereld van Witte de With heeft zo’n uitgebreid programma dat het me duizelt. Hé, de Kunsthal doet weer mee (kijken of ze een keer kunst hebben ;-)). Natuurlijk niet de leuke buitenbeentjes vergeten zoals de installatie de Boomgaard (Zinnebeeld plant tijdelijk een virtuele boomgaard in de Boomgaardsstraat).  Lieshout’s AVL Mundo herwaardeert ruwe grondstoffen in een tijdelijke nederzetting in het  Museumpark (Mmmm, ruwe grondstoffen, ik kan er geen genoeg van krijgen); Jonas Vorwerk onthult zijn kunstwerk The Mobile of Light. Ik ben erg benieuwd naar de Kunst Carboot Sale in de William Boothlaan op zaterdag en zondag.  Opmerkelijk: in het programma onder het kopje kunst staan Toni & Guy die je kapsel onder handen nemen (Doe maar iets conceptueels? Iets met een urinoir?).

Er is heel veel. Showroom MAMA pakt uit met  Charity Dinner. Charity Diner is het eerste event in de reeks Seven Days of Happening, georganiseerd door MAMA’s Rookies MA. V2 heeft een speciaal programma waarin ik onder andere de naam van Wim Pijbes tegen kom. Verder valt er krankzinnig veel te feesten en doet ‘goeroegirl’ Elfie Tromp vanavond om 21:00 uur de kick-off.

kijkdagen_912_550_65_s_c1En hoe kom je weer van die knetterende kunstkop af? Waar eindigt dit alles? Precies, bij de kunstveiling De Aanschouw waar onder de begeleiding van de aanprijzende woorden van veilingmeester Ruut Ramseier zeker 44 kunstwerken onder de hamer komen. Zondag vanaf 15:30 uur bij Café De Schouw kan iedereen bieden op de kunstwerken die vanaf vrijdag 17:00 uur te bewonderen zijn in de glazen container voor Café De Aanschouw. De kunstwerken staan ook op het web. Dus maak je keus, doe je bod en wellicht ga jij met een geweldig kunstwerk van topkwaliteit naar huis!

De Wereld van Witte de With 12 t/m 14 september

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.