Kunst in tijden van crisis – We Like Art

Bio-Duck-I
Bio Duck I (2014) – Jasmijn Visser

Kunst kopen in tijden van crisis. Van die nood wordt op verschillende manieren een deugd gemaakt. Kunstbeurzen met betaalbare kunst is daar één van. Eind oktober staat de Affordable Art Fair in Amsterdam op het programma, maar eerst … Start Buying Art.

Carolien Smit & Michiel Hogenboom zijn druk bezig een drempel te slopen. De missie van We Like Art is kunst kopen toegankelijker te maken. Laagdrempelig, betaalbaar maar het gaat wel over kunst met kwaliteit. De verkoop loopt voornamelijk via hun website maar een aantal keren per jaar kun je ze onder de noemer Start Buying Art ook in levende lijve tegenkomen. Vorig jaar was ik voor de eerste keer op de We Like Art expo/beurs in Amsterdam en dat beviel wel. In februari kwam ik ze op de Art Rotterdam weer tegen en dat beviel nog beter. Veel goede kunst en onder de € 1500,- . Kleine en grote namen, allemaal te koop met de Kunstkoopregeling van het Mondriaanfonds.

Vanavond gaat We Like Art van start in het Machinegebouw van de Westergasfabriek en duurt t/m zondag 7 september.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.