Kijkdoos Ampelhaus

slide10

Er werd gebeukt, gezaagd, geboord, zweet gutste. Er werd aangepakt, maar nu is het klaar. Morgen, zaterdag 12 juli opent de tentoonstelling Unter Zwischen in het oranje huis op het kruispunt bij het enige stoplicht in Oranienbaum (De).

Geht Ost, junger Mensch

Als de berichten, die ons in 010 bereiken, kloppen dan belooft Unter Zwischen in het Ampelhaus weer net zo’n geweldige tentoonstelling te worden als King Size van vorig jaar. Hun Facebookpagina belooft in elk geval veel goeds. Kunst, design, hergebruik en transformatie zijn weer de steekwoorden en deze keer zullen voor de eerste maal Duitse kunstenaars deelnemen. Onder andere het werk van Studio Alma Bekk und Anja Wolf en Martijn Hesseling kan je aantreffen in deze expositie die is georganiseerd en samengesteld door Gemma van Bekkum, Rolf Bruggink en Niek Wagemans. Dat de brandweer vorig jaar de eerste verdieping afkeurde, bracht Oscar Prinsen op het idee om twee gaten in het plafond te zagen. Nood werd deugd en de expositie op de eerste etage was met een stalen trapinstallatie vanaf de begane grond toch te zien. Dit jaar ging Oscar de diepte in en maakte hij de kelder op een even ingenieuze manier toegankelijk. Avontuur en kunst volop in het Ampelhaus!

Daarom ‘Geht Ost, Junger Mensch’ naar Oranienbaum, halfweg tussen Berlijn en Leipzig. Er is een beperkt aantal slaapplekken in het Ampelhaus, maar in Oranienbaum en omgeving vind je moeiteloos een onderkomen.

Unter Zwischen 12 juli t/m 20 september in het Ampelhaus, kruispunt Bauerstrasse en Schlossstrasse, Oranienbaum (De).

ampelhaus1

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.