Kaap – Fort Ruigenhoek

Kaap
Jasper van Roden – Hamsterrad

Blikvangen propten zich met de Kidskunstkenners en sidekick CK in de Twingo en daar gingen we: op naar Fort Ruigenhoek! Na wat gedonder ging het Kaap festival toch door. Een salomonsoordeel van de rechter zorgde ervoor dat er geen overlast voor de omwonende was. Het hield in dat we de laatste honderd meter moesten lopen. Geen probleem, wij waren blij dat het doorging.

KaapTen aanval! We vielen Fort Ruigenhoek na betaling door de ingang binnen en hielden flink huis. Hoewel, er was genoeg te beleven maar de sfeer was toch wat anders dan vorig jaar. Minder die vrijgevochten hippiesfeer, iets minder kunst? We misten een project zoals dat van David Bade van vorig jaar. Toch veel lol gehad. Hoogtepunten? Alleen voor meisjes met hartendief singer/songwriter Goslink. Veel plezier beleefden Sem en Zeno aan De Oorlogpijp van André van Bergen, die zij als ware sjamanen tot  groot oorlogsgegier wisten op te voeren. Het gehuil was tot in de uithoeken van het fort te horen. In de kelders van het fort schrokken we ons rot van het eenzame droevige meisje van Margriet van Breevoort. Sommigen schrikken wat meer dan anderen. Het gegil van CK evenaarde in volume de Oorlogpijp en resoneert nog na in de hoofden van kunstblog Blikvangen. De Kidskunstkennners beleefden heel veel lol aan de Do it yourself DJ van Monobanda. Een briljante mixtafel waar je door middel van cassettebandjes bas, drums en melodie kan mixen. En allemaal gingen we in het Hamsterrad van Jasper van Roden om plaatjes te kunnen draaien op de draaitafel. Slimme onweerstaanbare constructie waarbij je moet rennen om muziek te kunnen horen. Welke plaat we draaiden? Thriller van Michael Jackson natuurlijk, ‘It doesn’t matter who’s wrong or right -Just beat it, Beat it’.

Kaap Festival op Fort Ruigenhoek – nog elke zondag en 2e Pinksterdag t/m 29 juni

 


Grotere kaart weergeven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.