010 en 070 gaan naar 020

kop2
Mike Ottink

Op een mooie Pinksterdag en dan? Haar familie, zijn familie? Nah. Rommelmarkt? Dacht het niet! Weer dat wk hockey? Nop. Weet je wat? We gaan naar Amsterdam. Amsterdam? Ja, verandering van kunst doet eten en in 020 zijn er wel een paar kunstzaken te bekijken waar 010 en 070 voor op de trein stappen. Een paar tips.

huis1Een ‘must see’ is Verwoest Huis op Noord van Marjan Teeuwen in Amsterdam Noord.  Marjan Teeuwen heeft een wederopbouwwoning stevig onder handen genomen. Deconstructie en reconstructie zoals alleen Teeuwen dat kan. Wij waren nogal onder de indruk. Het is wat lastig om er te komen maar met een ov-fiets vanaf Amsterdam Centraal en dan met het pontje naar Noord is het prima te doen.

 

 

kop3Wanneer je toch op de fiets zit, rij op de terugweg door naar het Huis met de Hoofden, Keizersgracht 123. Kopstukken heet de kunstbeurs. In dit geweldige monumentale pand staat ruimtelijk werk van tien galeries opgesteld waaronder Galerie Frank Taal met werk van Bram Braam, Daan den Houter, Midas Zwaan en Mike Ottink, maar ook Galerie Paul Andriesse en Torch zijn van de partij. Alleen vandaag nog te bezoeken!

 

Affiche_KunstRAI_72_dpi567pixEn natuurlijk is er de KunstRAI met dit jaar een goed herkenbare Daan Roosegaarde op de poster. Voor de dertigste editie van de KunstRAI  is een tentoonstelling ingericht met de affiches die Anton Beeke voor de KunstRAI ontwierp. Maar waar we voor komen is de kunst. Wie is er, wat staat er en wat zijn de trends? Vorig jaar zagen we veel ‘dodedierenkunst’ maar misschien is dit jaar  ‘naald en draad’ weer terug?  Genoeg te zien en te koop. Vanaf de KunstRAI rijdt een gratis pendelbus naar Verwoest huis op Noord in Amsterdam Noord.

2 reacties op “010 en 070 gaan naar 020

  1. Deze was mij ontglipt en zie hem nu pas. Leuk! Goed plan van de OV fiets:-). Ik had mij toch flink verkeken op de toch naar de prachtige creatie van Marjan Teeuwen. Bram Braam gaat haar morgen bezoeken. ik zal hem de fiets tip meegeven.

    1. Dat is een goed idee, want het is een behoorlijke tippel naar de Wieringenwaardstraat en anders komt hij gesloopt aan. Kan Marjan Teeuwen gelijk met hem aan de slag 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.