ZomerExpo van start

zomerexpo4

Vanaf vandaag zijn de 248 kunstwerken van de ZomerExpo 2014 voor iedereen in het Haags Gemeentemuseum te bezichtigen. Gisterenavond was de opening en de spanning was voelbaar in de binnentuin van het museum waar de kunstenaars zich verzameld hadden om te luisteren naar de openingsspeech van museumdirecteur Benno Tempel.

zomerexpo‘Dit is misschien wel de beste ZomerExpo tot nu toe,’ zei Benno Tempel en even later liepen wij in feestelijke optocht naar de eerste verdieping van het museum om zijn uitspraak te controleren. En … hij had gelijk. Dit jaar was het thema ‘licht’ en dat inspireert de kunstenaars kennelijk toch meer dan het ‘aarde’ van vorig jaar. Het is opmerkelijk hoe kunstenaars een thema zo verschillend kunnen interpreteren. Sommigen vertalen het thema bijna letterlijk en voor anderen is het slechts een aanleiding om vervolgens een kunstwerk te maken dat slecht zijdelings met het thema te maken lijkt te hebben. Voor het eerst was het mogelijk om met schaalmodellen en maquettes mee te doen en dat heeft een aantal interessante werken opgeleverd. De ZomerExpo heeft een grote verscheidenheid aan kunstwerken opgeleverd en is het zeker waard om meerdere keren te bezoeken. Wij gaan deze zomer in elk geval nog een keer kijken (en stemmen).

Ook dit jaar kunnen bezoekers stemmen op hun favoriete kunstwerk en zijn de kunstwerken te koop. De gekozen werken maken kans op een aantal stimuleringsprijzen: de Publieksprijs, Museumprijs, Oplageprijs en de Verlichte Prijs. De prijsuitreiking vindt eind augustus plaats.

De catalogus is te koop voor € 9,90

ZomerExpo 2014 t/m 31 augustus in het Gemeentemuseum

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.