Designkwartier

Designkwartier_poster_Den_Haag

‘Kom jongens, we gaan even een rondje door de buurt lopen.’ Drie verstoorde gezichten kijken op van hun laptop. Zeno, Miles en Sem zijn verdiept in Minecraft en willen liever niet gestoord worden. ‘Wat gaan we dan doen?’ vragen ze achterdochtig. ‘Design kijken,’ zeg ik gedecideerd.

Het Zeeheldenwartier in Den Haag is voor drie dagen omgetoverd tot Designkwartier. Mijn buurtje is één van de leukste van Den Haag met straatjes vol aparte leuke winkeltjes. Op initiatief van Edwin Pelser, die een designwinkel heeft in de Piet Heinstraat, is er voor het eerst een designfestival georganiseerd. We lopen rond. Het is zonnig en het is druk op straat. De sfeer is goed, het aanbod groot.  Er is een feestelijke stemming.

 

20140517_160001_resizedMet de plattegrond in de hand verkennen we onze eigen buurt. De jongens vinden het geweldig. Ze testen alle stoelen en banken die we tegenkomen, vazen van papier vinden ze een te gekke uitvinding en ze gaan los wanneer ze bij pop-upstore Fraaiheid meedoen met de Beat the clock contest waar ze in 2.35 minuten een grote eettafel in elkaar weten te zetten.  Ze zijn niet weg te slaan bij een 3D-printer. Design lijkt op kunst, maar het zijn vaak slimme uitvindingen, luidt na twee uur ronddolen hun conclusie. En ze hebben gelijk.

Voor wie nog niet is geweest: Vandaag is je laatste kans. Haal bij één van de deelnemers een plattegrond zodat je niets mist. Tip: in de Van Galenstraat op #16 heeft de hoofdredacteur van Eigen Huis & Interieur haar huis opengesteld. Deze voormalige melkfabriek is tijdelijk een designwarenhuis. Moet je zien.

Vandaag onder andere op het programma: Workshop Vergeten gezichten met fotografe Joeri van Beek bij Wauw, Makii prints maken bij Holthuizen, Horizon-collage en druksel zandkastelen maken bij Atelier van Speijk, Lezing Studio Aandacht bij Museum voor Communicatie en nog veel meer.

Designkwartier: t/m 18 mei, entree: gratis, Zeeheldenkwartier Den Haag, loopafstand van het centrum van Den Haag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.