Haagse Vierklapper

Om de week mee af te sluiten en het museumweekend mee te beginnen

Dit weekend is het museumweekend. Het thema is ‘doe een museum’ en bijna 300 musea doen er aan mee.  Om in de stemming te komen kan je in Den Haag vanmiddag en vanavond naar vier openingen. Een voorgerecht dat een hoofdgerecht is en je moet er wel een beetje het tempo in houden …

42_Nyampeta-Radius-Stroom17:00 uur
Opening Christian Nyampeta ‘How To Live Together’ bij Stroom Den Haag. De Rwandese kunstenaar Christian Nyampeta kwam in 1999 op 16-jarige leeftijd aan in Nederland. Opgeleid als industrieel ontwerper, heeft Nyampeta zich inmiddels ontwikkeld tot een kunstenaar die in zijn werk onderzoek doet naar de lemma’s in Roland Barthes’ lezing uit 1977 ‘Comment vivre ensemble’ (Hoe samen te leven). Meer info op de site van Stroom Den Haag.

de besturing18:00 uur
Ateliercomplex De Besturing is een oud industrieel pand op bedrijventerrein de Binckhorst. Er is verbouwd, nummer 1 van het Besturingsmagazine wordt gelanceerd en de opening van bierbrouwerij Kompaan. Een feestje met  eten, drinken en muziek bij De Besturing.

timthumb.php19:00  uur
Bij 1646 opent de expositie The Nervous Manifold van Matti Kallioinen. Voor de eerste keer is het werk van deze Zweedse kunstenaar en muzikant te zien. Hij transformeerde de expositieruimte aan de Boekhorststraat in een omgeving met grote sculpturen en levende en dode objecten(!).

190754_206270359385246_607556_n20:00 uur
Een performance en een opening bij Quartair Contemporary Art Initiatives. De expositie A Drawback laat kunstenaars zien voor wie tekenen een belangrijk onderdeel is van hun beroepspraktijk. O.a. met werk van Sara Bomans, Iris van Dongen en Marcel van Eeden. Met muzikale omlijsting, de opening is om 19:00 uur en de performance om 20:00 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.