Daar komen de Putters

1-P1150773-365x534
Hélène Penninga – Putter-Express (2014)

Het gaat goed met De Hommage. Ruim twee weken geleden berichtten wij over het initiatief van Rens Krikhaar en Leonard van de Ven: Een eerbetoon aan het schilderij Het Puttertje van Carel Fabritius uit 1654.  Niek Hendrix, Simon Schrikker, Rens Krikhaar, Anne Forest, Elizabeth de Vaal, Hans van der Ham en Erik Pape hadden op dat moment hun bijdrage geleverd. Inmiddels staat de teller van deelnemende kunstenaars op dertien met als laatste de hommage van Hélène Penninga. Mooi werk op papier met inkt en potlood. Hélène refereert vaak sterk aan het verleden. Zo ook hier, in deze tekening met  kubistische accenten.

 

 

 

 

 

Manu Baeyens – Wij laten ons niet vangen

Manu Baeyens schilderde vogeltjes die niet van plan zijn geketend te worden. Wij laten ons niet vangen heet het. Ook Albert Zwaan kiest voor een puttertje in vrijheid. In zachte kleuren koekeloert  zijn puttertje vanuit het struweel ons aan.  Philip Akkerman maakte er natuurlijk een zelfportret van. Alweer zijn vijfde in 2014. Ook Machteld Solingen en Thijs Jansen hebben hun variatie op Het Puttertje. Fascinerend om te zien hoe iedere kunstenaar geïnspireerd wordt door de oorspronkelijke putter en hoe dit project groeit.

Hou de website van De Hommage en hun Facebookpagina in de gaten om op de hoogte te blijven van dit eerbetoon aan Het Puttertje van Fabritius.

Eén reactie op “Daar komen de Putters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.