Bijvangst

Joeri van Beek - (N)iets
Joeri van Beek – (N)iets – 7,50 per stuk/5 voor 30 euro

Het thema strand of de seizoenen. Of toch op kleur, dat groen is mooi. Structuren, dat kan natuurlijk ook. De genodigden selecteren op intuïtie en maken hun eigen composities. Ze staan rond de grote display waarop Joeri haar laatste project heeft uitgestald. Het lijken kinderen die spelen met memorie. Ze schuiven en roteren de kaartjes. Tot het goed is, tot het klopt.

Joeri van Beek - Vergeten Gezichten
Joeri van Beek – Vergeten Gezichten

Het was druk op de opening van de expositie van Joeri van Beek in Stroop Rotterdam. Voor Blikvangen een leuke afsluiter van een hectische Rotterdamse kunstweek. Een lange rij Vergeten Gezichten was strak opgehangen. De medewerkster van Stroop hield een inleidend verhaal waarna Joeri zelf aan het woord kwam en haar enthousiasme deelde met het publiek. Die Gezichten blijken interessante vindplaatsen te hebben, van Terschelling tot Japan, van Hamburg tot China. We beseften nu pas goed hoeveel werk in zo’n project zit. Jaren.

Joeri verraste ons met een nieuw project : (N)iets. Kleine foto’s op dik karton. Achterop de  locatie, de vindplaats van dit niets dat tóch weer iets is.

‘Bijvangst’ noemt ze het. Joeri geeft haar werk nooit een titel, maar voorziet al haar werk wel van de plaats waar zij haar ontdekking deed. Dit zijn eigenlijk haar schetsen, de sporen die zij tegenkwam in haar zoektocht  naar de Schoonheid van het Niets. Mooi werk weer.

stroopgevel

 

(N)iets en Vergeten Gezichten van Joeri van Beek, te zien en te koop t/m 9 maart bij Stroop Rotterdam, Matthenesserweg 21

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.