Home/Go Home

mama1

Het kunstenaarsduo JODI heeft Showroom MAMA omgebouwd tot filiaal van hun internetkunst. Het resultaat van het project Home/Go Home  zal op de sluitingsdatum 9 maart moeten blijken. Wie nu MAMA binnenstapt  ziet een ‘work in progress’. Veel zal afhangen van de input vanaf het internet. Daar moeten de ideeën vandaan komen: Internetsurfer, doe je mee?

Intemama5rnetpioniers Joan Heemskerk & Dirk Paesmans zaten in de kopgroep van kunstenaars die in de jaren negentig het internet op gingen. Het wereldwijde web bleek nieuwe mogelijkheden te bieden aan de hedendaagse kunstenaar. Het  was een platform met een potentieel enorm groot publiek. Bij Showroom MAMA is de expositie JODI het begin en het eind van de keten waarvan de interactie via internet de uiteindelijke vorm van het werk gaat bepalen. De basis is het materiaal bij MAMA maar iedereen kan reageren, meedenken, suggereren. Nu lijkt het nog alsof ze met de grote voorjaarsschoonmaak bezig zijn, maar dat wordt allemaal anders. Hoe anders, dat zal het interactieve/creatieve proces bepalen.

kunstwerk in ’twotone’

Een groter contrast is nauwelijks denkbaar. Eén ruimte is licht, rommelig en maakt een ongeorganiseerde indruk. De andere ruimte is strak, zwart-wit, leeg. Op de wand van de verduisterde tweede ruimte van MAMA zijn vier banen met pixels geprojecteerd. Met een ipod aan een snoer kan je pixels ‘gooien’. De zwarte of witte blokjes worden toegevoegd aan de reeks en zo ontstaat een  kunstwerk in ’twotone’.  Op internet kan je de vorderingen volgen op www.1pixelpusher.com.

Op de website van Showroom staan mama5 twee linken naar projecten van JODI. Eén met  als curator de Nederlands-Braziliaanse kunstenaar Rafaël Rozendaal, de ander onder curatele van kunstenaar Constant Dullaart. Zij maakten allebei een keuze uit het werk van JODI.

Opmerkelijke kunst bij Showroom Mama met een grote ongrijpbaarheidsfactor. Bij de tentoonstelling troffen we dit mama6 aan en dat klopt wel. JODI is … ja wat is het. Het is fascinerend maar moeilijk om vat op te krijgen. Begin maart gaan we terug om te kijken wat het resultaat is van Home/Go Home. Updat volgt. Hier twee kunstwerken van JODI op het internet:

http://wwwwwwwww.jodi.org/

http://mboxjodi.org/

JODI Home/Go Home t/m 9 maart in Showroom Mama

Tijdens de tentoonstelling vinden er wekelijkse online (h)appenings plaats. Houd de fb-pagina van Mama in de gaten!

mama4 mama3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.