Het Schieblock moet blijven

Schieblok

Even geen kunst, maar aandacht voor een fijn stuk Rotterdam dat ten onder dreigt te gaan. Er bereiken ons berichten dat het Schieblock moet wijken voor financieel meer rendabele huurders. Eigenaar LSI project investment en de Gemeente Rotterdam willen geld verdienen aan deze locatie. Jammer dat de portemonnee boven een succesvol project als het Schieblock gaat.

Architectenduo Elma van Boxel en Kristian Koreman van bureau ZUS staken hun nek uit en maakten van een verwaarloosd leegstaand kantoorpand een levendig stadslaboratorium waar tal van initiatieven onderdak vonden. Dakpaviljoen en de DakAkker, BAR, Rotterdam ArchiGuides, werkplaats MESS en  GROOS om er maar een paar te noemen en natuurlijk de Luchtsingel die dwars door het Schieblock de Biergarten met de Hofbogen verbindt. Uniek project waarvan wij graag zouden willen dat het blijft bestaan.

Kunnen we er iets aan doen? Dat weten we niet, maar het mag in ieder geval niet ongemerkt gebeuren. Like de facebookpagina Red het Schieblock, woensdag 11 december is er een debat in BAR over de Luchtsingel waar Luc Smits (LSI) en Hans van Rossum (Gemeente Rotterdam) bij aanwezig zullen zijn. Tot 16 december kan er op het Schieblock gestemd worden voor de Rotterdamse Architectuurprijs 2013, en volgend jaar maart zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen …

Artikel in Dichtbij over het Schieblock

2 reacties op “Het Schieblock moet blijven

  1. Haagse toestanden dus. Hagazine.nl dankt haar bestaan uit dit soort ongewenste politiek/financiële ontwikkelingen. Vaak vormgegeven door megalomaan gedrag van bestuurders. Sterkte.

  2. Haagse toestanden dus. Hagazine.nl dankt haar bestaan uit dit soort ongewenste politiek/financiële ontwikkelingen in Den Haag. Vaak vormgegeven door megalomaan gedrag van bestuurders. Sterkte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.