Small Works XIV

ram1
Desiree de Baar – Shells

Op de opening was het te druk om de geëxposeerde kunst goed te bekijken. Daarom ging ik zaterdag terug naar de expositieruimte van Ramfoundation. Werk van meer dan dertig kunstenaars, vertegenwoordigd door elf galeries; het resultaat is een grote diversiteit en misschien te veel om op te noemen maar een plezier om te bekijken.

Ramfoundation is een stichting die de hedendaagse kunst onder de aandacht van een groter publiek wil brengen. Lange tijd beschikte Ramfoundation niet over een zelfstandige expositieruimte, maar nu kan het voormalig postkantoor in het Scheepvaartkwartier in Rotterdam gebruikt worden.  De ruimte op de Van Vollenhovenstraat is groot en licht, en beschikt over verrijdbare wanden. Zo kan per expositie de ruimte anders ingedeeld worden. Galeriehoudster van dienst Iris Cornelis liet me ook een forse kluis zien, waarvan we de reusachtige deur met moeite open kregen. Daarvoor moet nog een bestemming gevonden worden, maar in de rest van  de galerie hangt en staat de kunst, ruim en overzichtelijk.

Het werk dat op de expositie Small Works XIV te zien is, is zo veel en divers dat aan een volledige beschrijving geen beginnen is. Ik doe een greep. Voor het project De Kamer, een initiatief van kunstenaar Rolf Engelen, is ruimte gemaakt in een zijkamer waar het energieke graffiti-achtige werk van Josephine Baan te zien is. Voor het eigen werk van Rolf Engelen is een hele hoek vrijgemaakt. Zijn werk van relatief simpele materialen als triplex en stro, en zijn tekeningen, komen mooi tot hun recht en verdienen een nauwkeurige observatie. In de videoruimte was ik getuige van de video Taxidermist van Ali Kazma, een fascinerende registratie van het opzetten van dieren. De tentoongestelde kunstboeken van Walgenbach Art & Books zijn een genot om naar te kijken. Prachtige aquarellen van C.A. Wertheim, inventief papiervouwerk van Marjolijn van den Assem en zo gaat het verder. Grafiek, aquarel, vilt, gevouwen papier, fotografie , alle technieken zijn gebruikt. Ga kijken, zou ik zeggen.

Small Works XIV in Galerie Ramfoundation, Van Vollenhovenstraat 14 Rotterdam

Deelnemende galleries: Iris Cornelis, Delta, Rianne Groen, Hommes, Wilfried Lentz, Joey Ramone, RAM, Ramfoundation, Cokkie Snoei, Frank Taal, Zic Zerp.

Eén reactie op “Small Works XIV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.