Kunst gebeurt nu

Momentum - Gemak
Momentum – Gemak

Het is druk bij Gemak. Een horde scholieren en een groep studenten hebben de ruimte bezet. Ze bezoeken de tentoonstelling Momentum. Als kunst nu moet gebeuren. We zien video’s en horen vreemde geluiden. Een groepje pubers staat om het bubbelende werk van Roger Hiorns en kinderen lopen onder de gele linten door van Lindsey Housden in het venster. Gelukkig breekt de zon even door en komt de constructie door de werking van de schaduwen goed tot zijn recht. Een rode lamp schijnt op een muur: de subtiele zonsopgang van Sarah van Sonsbeek. Een meisje staat er aandachtig naar te kijken.Verderop het omvangrijke project van Nishiko: Scherven, restanten uit de natuurramp in Japan in 2011 worden door haar hersteld. De studenten zijn druk bezig aantekeningen te maken, fotograferen alles nauwgezet. We sluiten even aan bij het groepje scholieren dat uitleg krijgt. Er wordt uitgelegd dat kunst tegenwoordig niet meer perse een beeld of een schilderij hoeft te zijn. Het gaat om het Idee. Ze luisteren aandachtig. Wij vinden het leuk om te zien hoe Gemak die kinderen van nu kennis laat maken met kunst die, soms letterlijk, nu gebeurt. Het borrelt en het bruist in deze expo. Kunst die nu gebeurt. Goed idee.

Momentum. Als kunst nu moet gebeuren, tot 15 december bij Gemak in Den Haag

Invalid Displayed Gallery

 

Eén reactie op “Kunst gebeurt nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.