Verwelkte pracht

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aniek Meeldijk experimenteert met keramiek en Denise Collignon is plantaardig ontwerper. Samen hebben zij in kunstpodium De Witte Slagerij in Rotterdam-Noord de tentoonstelling Processus Mutationis. Verwelkte bloemen en gemuteerd keramiek, maar er is hoop: De vergankelijkheid kan tot staan worden gebracht.

Het is een proces … OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aniek Meeldijk heeft een aantal van haar porseleinen vazen expres niet geglazuurd. Doordat ze slechts één keer gebakken zijn blijft het porselein poreus waardoor het bloemenwater langzaam in de poriën van de vaas dringt en voor verkleuringen zorgt.  Andere vazen bewerkt ze voordat ze in de oven gaan met bijvoorbeeld een mes. Het leidt tot onverwachte resultaten. Ook voor Aniek is het een verrassing wanneer de ovendeur opengaat.

En een experiment.

Denise Collignon doet van alles met bloemen behalve ze met rust laten. De bloemen in de vazen van Aniek hebben het beste deel van hun leven achter zich. Geknakt en verkleurd tonen zij de vergankelijkheid van het bestaan. Denise probeert deze teloorgang tot staan te brengen en hult de bloemen in een dun laagje hars. In de kleinere ruimte van De Witte Slagerij staat een werktafel met een paar frisse bossen bloemen die Denise nog onder handen gaat nemen. Ze gaat de komende weken proberen deze frisheid te conserveren.

Afgelopen zondag 1 september opende de tentoonstelling Processus Mutationis in De Witte Slagerij. Ze duurt t/m 22 september en gedurende deze periode gaan Aniek en Denise het experiment aan!

Website Aniek MeeldijkWebsite Denise Collignon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.