010 en 070 (bijna) Unseen

LhGWR-KristavanderNiet-Vlinders
Krista van der Niet – Vlinders (2013). Nieuw werk van haar is te zien bij LhGWR op de Unseen Photo Fair

Vandaag opent in Amsterdam de Unseen Photo Fair. In de Gashouder van de Westergasfabriek zijn vijftig galeries samengekomen om werk van belangrijke hedendaagse fotografen te tonen en te verkopen. Wanneer we de lijst met galeries bekijken, valt ons op dat we veel buitenlands en Amsterdam zien, maar dat Den Haag en Rotterdam met slechts twee galeries, LhGWR en Cokkie Snoei, vertegenwoordigd zijn. Weliswaar heeft ook Nest een plaatsje toegewezen gekregen in een nis, maar het is toch wat weinig. Hoe zit dit? We vroegen het Robert Jan Verhagen, eigenaar van Liefhertje en de Grote Witte Reus (LhGWR):

Er wordt streng geselecteerd om op de Unseen Photo Fair te mogen staan. In de regio Den Haag/Rotterdam zijn er kennelijk weinig galleries die aan die strenge criteria voldoen. Wij zijn dan ook erg blij dat wij hier zijn. Bij LhGWR komen wel andere kunstvormen langs, maar fotografie is voor ons altijd het belangrijkste geweest. En in de toekomst zullen we ons nog meer hierop gaan richten. Wij proberen jonge kunstenaars onder de aandacht te brengen. Dat geeft toch wel druk, want we moeten elke keer weer met iets nieuws en goeds komen. Iets tonen wat nog niet zoveel zichtbaar was. En dat wordt gewaardeerd. Ik denk dat we daarom hier weer staan.

Kennelijk zijn er in de regio 010/070 weinig galeries met deze ambitie. Neemt niet weg dat er in Amsterdam een hoop mooie, bijzondere en nieuwe foto’s te zien zijn. LhGWR vind je in stand nr. 28 met nieuw werk van Karianne Bueno, Krista van der Niet, Lana Mesic en Stephan Keppel. En de Rotterdamse galerie Cokkie Snoei staat in stand nr. 22 met de laatste fotografie van Pieter Hugo, Abri de Swardt, Elza Jo en Jonas Lund.

Unseen Photo Fair t/m zondag 29 september in de Westergasfabriek in Amsterdam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.