Nieuwe Feiten

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bij een manifestatie als Ja Natuurlijk in Den Haag mag het werk van Anne Geene niet ontbreken. Gelukkig hangen bij de tentoonstelling Het Groene Gemak de foto’s  van de Haagse kunstenaar. Met inzoomen op en uitvergroten van de wereld die ons omringt toont ze ons de schoonheid van de natuur op microscopisch niveau.

AnneGeene-NieuweFeiten7
Aankondiging met daarop de libellevleugels

Op de aankondiging van de tentoonstelling Het Groene Gemak staan twee libellevleugels. Het is een wrede schoonheid: Kwetsbare vleugels, ragfijne transparantie, van het fragiele libellelichaam afgescheurd, maar prachtig tegen de lichtgroene achtergrond. Groen is een kleur die bij Anne Geene vaak terugkomt. In Gemak, de tentoonstellingsruimte van de Vrije Academie in Den Haag, hangt een wand vol met de serie Klaverstippen, 85 glasplaatjes met daarachter weergaven van stukjes klaverblad met daarin donkere pigmentverkleuringen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Klaverstippen

Zwart op groen en geen enkel vlekje is hetzelfde. In een andere ruimte een lange rij ingelijste afbeeldingen. De verschillende kleuren van wateroppervlak, Paardenbloemen en Schadebeeld Mineervlieg zijn enkele titels van weergegeven natuurfenomenen. Prachtige, fascinerende beelden. Met verschillende fotografische technieken registreert zij meer dan wij met het blote oog kunnen waarnemen.

nieuwe-feiten-anne-geene-9789069060446-voorkantDe afbeeldingen zijn ook te zien in de uitgave Nieuwe Feiten van Anne Geene (Uitgeverij De Hef, Rotterdam) en te koop bij de betere boekhandel o.a. Boekhandel v/h Van Gennep.

De tentoonstelling Het Groene Gemak is onderdeel van de kunstmanifestatie Ja Natuurlijk en nog te zien t/m 1 september. Het Groene Gemak is een samenwerkingsproject met Galerie Maurits van de Laar.

Eén reactie op “Nieuwe Feiten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.