Twente Biennale 2013

tb13

De tweede editie van de Twente Biennale is begonnen. Blikvangen hoorde het al een tijdje zoemen op FB en Twitter en we hebben er zin in. Probleem voor ons Randstadters is natuurlijk dat Enschede net zoiets is als de andere kant van de wereld. Maar wij hebben besloten ons als globetrotters te gedragen én ernaar te handelen: Wij pakken onze tent, de kinderen en de trein en reizen binnenkort af naar het verre oosten.Want op de Twente Biennale is zóveel te zien. Kunstenaars waar wij warm voor lopen presenteren zich dáár! Atelier van Lieshout, Marina Abramovic, Aldo van den Broek, Jan Cremer en Olaf Mooij, om er maar een paar te noemen. Verspreid over de stad worden internationale én nationale kunstenaars getoond. De meesten kennen wij niet, en de indruk die wij krijgen van de foto’s op Facebook is dat het vooral een protest-manifestatie is. Een mega-expositie rond het thema Identifying Europe. TB13 gaat over de geschiedenis, de nabije toekomst, maar vooral over de actualiteit van Europa: De EU, de crisis, het populisme, Fort Europa, Griekenland. Vanuit diverse invalshoeken worden bijdragen geleverd door kunstenaars, vormgevers, architecten, denkers, schrijvers en anderen. Bestaat er een Europese Identiteit en hoe staat het met de positie van de kunst anno 2013?

Er gebeurt van alles, er zijn lezingen, performances en hoera ook een Silent Disco! Kijk op de website voor het programma! Enjoy, dat gaan wij ook doen.

Twente Biennale, van 23 mei tot 9 juni

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.