Communicatie

Koninklijke Lijnen Troonwisseling - Thijs Kelder en Gijs van Bon - Nationale Nederlanden Rotterdam (foto: Motherboard)
Koninklijke Lijnen Troonwisseling – Thijs Kelder en Gijs van Bon – Nationale Nederlanden Rotterdam (foto: Mothership)

Communiceren kan via beeld, gebaar, geluid en woord. Vooral met dat laatste moet je uitkijken. Voor je het weet heb je de halve Nederlandse bevolking op je nek. In Rotterdam wordt de boodschap van de naderende troonswisseling op het gebouw van Nationale Nederlanden gecommuniceerd in beeld. Thijs Kelder (Studio Ruwedata) en Gijs van Bon maakten samen een kunstwerk dat de wisseling mooi verbeeldt: Een animatie in heldere oranje lijnen waarin het hoofd van Beatrix plaats maakt voor dat van Willem.Dit project kon tot stand komen dankzij samenwerking met Mothership, Nationale Nederlanden, de gemeente Rotterdam en Rotterdamse ondernemers van “Rotterdams Lef”. Een behoorlijk aantal participanten. Maar doordat er geen inhoudelijke inmenging plaatsvond en het creatieve deel aan de professionals werd overgelaten, is hier een duidelijke boodschap neergezet. Een Koninklijk Lijnenspel dat helder communiceert en niet afleidt van waar het nu eigenlijk allemaal om draait.

In De Kunsthal in Rotterdam is meer werk van Thijs Kelder/Ruwedata te zien in een samenwerkingsverband met Eva Cardon / Ephameron Ook dit project gaat over communicatie: Ruwedata en Ephameron sturen elkaar digitale boodschappen waar de ander vervolgens op reageert en omzet in een beeld. Een digitaal fluisterspel in typografie en illustraties.

Ready-Set-Go: Ruwedata en Ephameron in de Kunsthal, tot 20 mei

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.