1 stad. 24 uur. 12 fotografen

Jet van Schie
Jet van Schie – Engelen van Rotterdam (foto:website De Kracht van Rotterdam)

De Kracht van Rotterdam laat de Rotterdammer zien hoe zijn stad er uit ziet, wat de stad kan, doet en bereikt. Laat Zuid zien hoe Noord slaapt, laat Hillegersberg zien hoe het er uit ziet tussen 14.00 en 16.00 uur in Charlois. En laat zien dat er eigenlijk niet zo veel verschil is in dromen, ambities en mogelijkheden“.

De Kracht van Rotterdam, de tweede editie. 12 fotografen legden de 12 Rotterdamse wijken en vooral hun bewoners op hun manier vast. Want de kracht van Rotterdam zit hem niet in de gebouwen, maar in de mensen. Mensen die de grenzen van hun eigen wijk vaak niet overschrijden.Vorig jaar had Anne Bloemendaal een idee: Jonge fotografen laten in hun foto’s zien wat Rotterdam is. Wat voor een energieke, diverse en vastberaden stad het is. Die foto’s zijn overal in de stad te zien omdat het mooie foto’s zijn, maar ook om de bewoners eraan te herinneren in wat voor stad ze wonen. Wat begon als een idee werd een prachtige fotomanifestatie. Dat is ook de kracht van Rotterdam. Gisterenavond opende burgemeester Aboutaleb in de Rotterdamse Schouwburg de manifestatie. Je kunt de foto’s in heel Rotterdam vinden. Niet alleen op gebouwen, maar ook in scholen, de horeca en op diverse digitale schermen in de stad. Die dag reed voor het eerst een Kracht-van-Rotterdam-tram door de stad. Zoals KvR zelf schreef in een tweet ’te gek gaaf’.

Dit jaar selecteerde Carel van Hees de fotografen van de Kracht van Rotterdam. Fotograaf en filmmaker Van Hees publiceerde vorig jaar het boek Eversteijn, bokser en herenkapper over zijn vriend Cor Eversteijn die na een extreem leven begin jaren tachtig overleed. Het fotoproject >Play van Van Hees werd onlangs opgenomen in de collectie van het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam.

Al het werk van de fotografen van dit jaar wordt verkocht in een gelimiteerde en gesigneerde oplage. Per foto worden 20 afdrukken gemaakt, aflopend op dibond geplakt en gesigneerd. Het formaat verschilt per foto. De werken zijn vanaf 19 april te koop voor € 350,00 (excl. BTW en verzendkosten) in de galerie van het Nederlands Fotomuseum.

Tweet van de Kracht van Rotterdam @RET
Tweet van de Kracht van Rotterdam @RET
 
Deelnemende fotografen:

Eén reactie op “1 stad. 24 uur. 12 fotografen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.