Samen Tranen

Index-2013-Museumn8

Soms worden we betoverd. Dat gebeurde vorig jaar bij Boekhandel v/h Van Gennep. Daar waren wij bij de presentatie van het boek Ik wilde niets zeggen maar mijn mond praatte zich voorbij van Chantal van Heeswijk. Leuk bijzonder boekje met tekeningen en teksten, maar de magie zat met name in haar performance. Zingen, voordragen en tekenen/schilderen met begeleiding van een celliste, alles met de schijn van improvisatie. We werden de wereld van Chantal van Heeswijk ingezogen. Toen ze na een half uurtje de betovering ophief en we met knipperende ogen tegen het felle licht van de realiteit weer bij zinnen kwamen, waren we even stil en voelden ons alleen. Gelukkig gaat Chantal ons in de Museumnacht Rotterdam weer verwarmen met haar kunst. Op de brug over de Westersingel tussen Arminius en de Witte de Withstraat kunnen we met Chantal samen tranen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.