Puck=Edith

Edith Schiele als muze,een project door Puck Verkade
Edith Schiele als muze,een project door Puck Verkade

Puck Verkade is een project gestart waar wij enthousiast van worden: Edith als muze. Het Portret van Edith door Egon Schiele hangt in het Gemeentemuseum in Den Haag en is één van onze favorieten in de collectie. En nu dus uitgangspunt in Verkade’s project waarin zij gaat transformeren tot een hedendaagse Edith.

In Edith als muze verkent Puck Verkade de grenzen tussen geschiedenis, verbeelding en werkelijkheid. Het is de bedoeling het publiek op verschillende manieren te betrekken bij het schilderij. De zoektocht naar identiteit staat hierin centraal. ‘Edith’ zal je in het museum meenemen in een bijzondere wandeling langs verschillende installaties van documenten, video’s en objecten.

De transformatie is al begonnen: De Haagse ontwerpster Sara Vrugt maakt voor “Edith” een bijzondere jurk, een interpretatie van de door Edith Schiele zelfgemaakte trouwjurk van gestreepte gordijnstof.

Je kunt de totstandkoming van dit  omvangrijke project op Facebook volgen: De hedendaagse Edith heeft een eigen FB pagina.

Blikvangen volgt!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.