Puck=Edith (2)

Puck Verkade - Edith als muze (foto: Puck Verkade)
Puck Verkade – Edith als muze (foto: Puck Verkade)

De transformatie van Puck Verkade naar Edith Schiele is in volle gang. Verkade vloog naar Wenen om zich verder te verdiepen in deze bijzondere vrouw, de muze van Egon Schiele. Ze bezocht Mevrouw Leopold, die samen met haar echtgenoot het Leopold Museum oprichtte. Een belangrijk bezoek want hier wordt de grootste Schiele collectie ter wereld bewaard (41 schilderijen , 88 tekeningen). Verkade bracht ook een bezoekje aan de cel waar Schiele enige tijd opgesloten zat na arrestatie; zijn werk vond men aanstootgevend. Haar foto van de cel is weer een kunstwerk op zich: ze reconstrueerde één van de schilderijen die hij daar maakte, compleet met de sinaasappel.

Studio Vrugt werkt intussen hard verder: Het kleurenpalet wordt zorgvuldig samengesteld voor de jurk die Puck zal dragen wanneer zij transformeert. Sara Vrugt heeft het druk.  Ze is ook te zien in Boijmans van Beuningen bij de expositie Hand Made : ze borduurt daar nog van 23 tot 29 april

Puck Verkade: Edith als muze is een project waarvan de totstandkoming te volgen is op de FB pagina van Edith Schiele. Het project zal in april te zien zijn in het Gemeentemuseum.

Het Gemeentemuseum heeft 2013 uitgeroepen tot Het Jaar van Edith Schiele. Dat wordt ook gevierd met een kindertentoonstelling, er verschijnt een boek voor kinderen en wordt er een  lezing georganiseerd. Blikvangen houdt van zulke feestjes en blijft Schiele volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.