Papieren familie

familie-archief1

Kunstenares Agnes Roothaan maakte met behulp van een aantal familieleden en vrienden een bijzonder kunstboek. Familie Archief is een beeldarchief van honderden papieren families, getekend door zeven kinderen van één familie en een buurmeisje in de jaren ’60 en ’70. index3De kinderen tekenden alsof hun leven ervan afhing. Tekenen als fanatiek gezelschapsspel. Honderden papieren families die gezamenlijk een beeld vormen van de periode 1960 tot 1975. Een tijd van de nieuwe welvaart, optimisme en de wereld willen veranderen en dat is allemaal door kinderogen in de tekeningen terug te vinden. Ze geven een beeld van een bijzondere familie, maar het heeft ook iets geks en engs. Hier zijn acht kinderen bezig geweest een eigen wereld te creëren, alsof de wereld waarin ze leefden niet voldeed. Of wilden ze wat ze zagen vasthouden? In elk geval is er een fascinerend boek ontstaan. De kindertekeningen zijn in dit boek samengebracht en in teksten bij de tekeningen worden veel vragen beantwoord.  (€ 35,-  Een uitgave van Art Rock Foundation en o.a. te koop bij Boekhandel v/h Van Gennep, Rotterdam).

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.