iRobot

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Officinam primus -Jeroen Kuster (2012)

Wanneer je Garage Rotterdam binnenloopt, verlaat je de bekende wereld en kom je in een omgeving waar alles mogelijk is. Een gezicht dat op kunstmatige wijze tot leven wordt gebracht; planten en dode vingers die muziek maken; nieuwe levensvormen, nieuwe mogelijkheden, nieuwe ziektes.

De tien kunstenaars, die de groepstentoonstelling Transformation in Garage Rotterdam vormgeven, trekken zich niets aan van de scheidslijnen tussen leven en dood, mens en dier, levende en dode materie. Ze experimenteren er op los, soms met een ontwapenende eenvoud, maar altijd vanuit een oprecht idee om de toeschouwer te prikkelen en hun fantasie te stimuleren. Ik werd betoverd door hun creativiteit en verliet met enige tegenzin de expositie om me weer in het enigszins grauwe Rotterdam te wagen. Uitkijken bij het oversteken, want dood is nog steeds dood. (Garage Rotterdam – Transformation nog t/m 14 april -kunstenaars: Floris Kaayk, Jeroen Kuster, Nathaniel Mellors, TU Delft robot Flame, Tinkebell, Martin uit den Bogaard, Ronald van der Meijs, Michiel van Overbeek, Koen Vanmechelen, Stan Wannet, Uli Westphal)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.