Gereïncarneerd 2018

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Tulkus 1880 tot 2018 – Paolo Pivi

Rij na rij, muur na muur, zaal na zaal, twee verdiepingen vol staren ze me aan. Het Centrum voor Moderne Kunst Witte de With is een van de opdrachtgevers aan de Italiaanse multimedia kunstenares Paola Pivi om de foto’s van zoveel mogelijk tulkus bij elkaar te brengen. Pivi’s speurtocht heeft inmiddels 1100 portretten opgeleverd. De tulkus op de bovenste rij zijn belangrijker dan die op de onderste maar verder zijn ze niet geordend. De Dalai Lama hangt er ook tussen; de veertiende reïncarnatie sinds 1391. Als ongelovige blijf je je een buitenstaander voelen ondanks al die vaak begripvolle blikken waarmee ze je vanaf de muren aankijken. Na een tijdje rondgedoold te hebben daal ik de trappen af naar mijn eigen wereld. Ik heb het gevoel alsof ík bekeken ben. (t/m 5 mei in Witte de With)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.