Volle kracht vooruit

Foto: Peter de Krom
Peter de Krom – 16.00 — 18.00 Hillegersberg & Schiebroek

Verspreid door Rotterdam, zal je ze weer aantreffen: 12 foto’s van 12 fotografen. 24 uur Rotterdam vastgelegd op 12 verschillende momenten die de stad laten zien zoals zij is. Niet de geijkte plaatjes van de Erasmusbrug of de skyline, maar een echte stad vol mooie  en bijzondere  details gevangen in foto’s van jonge fotografen. De Kracht van Rotterdam gaat van start.

Een vijfkoppige jury stond onder leiding van Ruud Visschedijk en uit de aangeleverde foto’s werden door curator Nicole Robbers twaalf fotografen geselecteerd waarvan het werk verspreid door Rotterdam te zien zal zijn. Tevens werd de winnaar van De Krachtprijs ( €3.500,-) gekozen. Aanstaande vrijdag 12 september om 17:30 uur in de Rotterdamse Schouwburg reikt Burgemeester Aboutaleb de Krachtprijs 2014 uit en opent daarmee de derde editie van de stadsexpositie De Kracht van Rotterdam. Vanaf dat moment zijn op verschillende plaatsen in de stad de foto’s van de twaalf fotografen te zien. De Kracht van Rotterdam is tot eind van dit jaar te bezichtigen.

De fotografen: Peter de Krom; Sanne Donders;Shehera Grot; Bob van der Vlist; Sander van Wettum; Wouter Le Duc ; Willem de Kam; Dana Romina Tietjen; Carina Hesper; Victor Wollaert; Ossip van Duivenbode; Anjès Gesink.

De plaatsen: Schouwburgplein; Hogeschool Rotterdam; Kralingse Zoom; Kruispleingarage; De kantoren en poli’s van het Maasstad Ziekenhuis; NHOW hotel; Erasmus University College; Abtsweg; Oldegaarde.

Opmaak 1Bij De Kracht van Rotterdam verschijnt bij uitgeverij De Bezige Bij het boek Hier blijf ik van Sanneke van Hassel. Zij schreef 45 verhalen bij  45 foto’s van de edities van 2012 en 2013 van De Kracht van Rotterdam. Het boek kost € 19,90 en is vanaf donderdag 11 september te koop bij de betere boekhandel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.