Sensory Spaces 4

ss1

Een variatie aan bouwmaterialen staat uitgestald in de Willem van der Vorm Galerij van Museum Boijmans van Beuningen. De Chinese kunstenaar Liu Wei heeft voor de vierde editie van Sensory Spaces met eenvoudige vormen een ‘urban landscape’ gecreëerd.

boijmansGlas, hout, schuimrubber, ijzer, multiplex en roestvrij staal, alle materialen zijn hier aanwezig om aan de slag te gaan en een flatgebouw uit de grond te stampen. De objecten staan gelijkmatig verspreid in de ruimte en voor de gelegenheid is de vierde wand van de galerij weggehaald waardoor het werk overloopt in de Waxing Arcs van Richard Serra. Gek genoeg geeft het werk van Serra de uitstalling van Liu Wei wat lucht. Dat heeft het wel nodig. De grote vormen van het kunstwerk zijn zeer aanwezig. Alleen het blauwe vlak aan de muur zorgt voor wat rust.  Hier is de bouwdrift in de Chinese grote steden verbeeld.  Tussen de gebouwen kan ik doorlopen maar het voelt benauwd. Het moet ook te maken hebben met de opstelling en de kleuren. Wanneer ik bij de gebogen stalen platen van Serra sta en naar het werk van Liu Wei kijkt, valt het me op hoe dreigend het werk is.

ss2

Sensory Spaces 4 van Liu Wei t/m 28 september in Museum Boijmans van Beuningen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.