Smalle beurs – AAF

aaf2
Stand van Wall Gallery Amsterdam

De beurs voor de smalle beurs zou je de Affordable Art Fair Amsterdam kunnen noemen. AAF beleeft deze week haar achtste editie op een nieuwe locatie in Amsterdam-Noord, maar met dezelfde formule. Na een probleemloze treinreis en een korte rit op de ov-fiets liepen wij zaterdag rond tussen de kunst van nog geen vijfduizend euro (inclusief BTW en lijst) en zagen genoeg dat we in onze woonkamer wilden hebben. Hé, is dat een Baselitz!?

aaf1‘Ik hou niet zo van die moderne stillevens. Is er niet iets anders.’ Een jonge vader achter een buggy shopt kunst met zijn vrouw. Uitbreiding van het gezin is op komst en het is tijd voor iets leuks, iets moois, iets betaalbaars. Dan ga je op zaterdag naar de Affordable Art Fair. Het is behoorlijk druk en jong en oud wringen zich langs elkaar over de looppaden tussen de stands. De Kromhouthal in Amsterdam-Noord had van ons best iets ruimer mogen zijn, maar waarschijnlijk vinden anderen dit juist gezellig. We zien galeries uit alle windstreken, Berlijn, Parijs, Spanje, Zwitserland en natuurlijk Nederland met kunst die voor elk wat wils is. Wij zien bekende namen: Banksy, Baselitz, Christo, Hirst, en een heel betaalbaar (€ 1200,-) werk van Salvatore Masciullo waarop Jimi Hendrix ons bloedserieus aankijkt met erachter ‘Vote for my art’. Wij stemmen op je Jimi!  Dit zouden die kidskunstkenners van ons, hele grote Hendrixfans, wel boven hun bed willen hebben hangen. Zo zien we meer moois. Bij een leuke bewerkte foto van Rotterdam van Edgar Verhoeven (€ 1000,-) twijfelen we even. Dit ligt gevoelig. Een gemanipuleerde foto met enkele overlevenden van dierentuin Blijdorp in een bootje terwijl alleen het bovenste gedeelte van de Euromast boven de golven uitsteekt. Zouden we daarmee thuis kunnen komen? Zo zijn er meer verrassingen. In een hoek staat iemand volgens een schilderformule een portret van de ons zo pas ontvallen Lou Reed in elkaar te knutselen. Moet kunnen. Ieder zijn ding. Mooie foto’s in de stand van Young In Prison. Werk van vooraanstaande fotografen zijn hier te koop en de opbrengst komt geheel ten goede aan de projecten van YIP. Mooie foto’s, goed doel. Kortom: Leuke kunstbeurs voor iedereen.

De Affordable Art Fair in de Kromhouthal in Amsterdam. Vandaag de laatste dag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.