Eva Maria Schön in Phœbus Rotterdam

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Twintig jaar geleden verscheen een uitgave van Eva Maria Schön getiteld Handvokabular. Hierin stonden zogenaamde Doppelstucken afgebeeld. Telkens waren op twee tegenoverliggende bladzijden twee gelijkende aquarellen afgedrukt die de kunstenaar op eenzelfde manier met de hand gemaakt had. Achterin het boek stond per werk precies beschreven welke bewegingen met de hand waren gemaakt om tot het kunstwerk te komen.

Nu exposeert Eva Maria Schön bij Galerie Phœbus Rotterdam en de woordenschat van haar handenvokabulair is alleen maar uitgebreid. De techniek waarmee zij deze aquarellen maakt, heeft ze nog meer geperfectioneerd. De verf laat ze langs haar hand over haar vingers op het papier terechtkomen en ze veegt de verf dan met kleine bewegingen weg. Het resultaat heeft hier en daar wel iets weg van micro-organismen. Schön gebruikt ook wel het paletmes, of de kwast. Soms lijkt het werk geprint, maar ondanks al deze verschillende technieken blijft het herkenbaar als werk van Eva Maria Schön. Op een tafel ligt nog meer uitgestald, waaronder haar overschilderingen van foto’s: Waterlandschappen van de Noordzee en wolkenkrabbers in New York.

Ter gelegenheid van de expositie bij Galerie Phœbus Rotterdam is een boekuitgave verschenen met afbeeldingen van het werk van Eva Maria Schön. ‘Zwei und dazwischen’ is in een oplage van 500 exemplaren gedrukt en heeft 66 pagina’s in A4 formaat. De prijs bedraagt € 22,-.

Het werk van Eva Maria Schön t/m 4 november in Galerie Phœbus Rotterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.