WWWKfestival

darwin_930_445_65_s_c1
Darwin van Atelier Van Lieshout (2008) – De komende drie jaar zal het werk op het evenemententerrein bij het museumpark te zien zijn

Vandaag klinkt in Rotterdam een daverend startschot. Het is het begin van het culturele seizoen. De knal heet De Wereld van het Witte de Withkwartierfestival. Wat nou een dagje of een nachtje, gewoon drie dagen cutting-edge kunst en cultuur.

Voor het eerst verzorgt Kunstblock de samenstelling van het WWdWfestival. Kunstblock, dat zijn Showroom MAMA, TENT, V2, Centrum Beeldende Kunst Rotterdam, Witte de With Center for Contemporary Art en WORM. Hun nobele doel is het creatieve profiel van de straat zichtbaarder te maken. Dat gaat dit weekend zeker lukken.

Ook Rotterdamse kunstvreters als wij beginnen het WWWKfestival gewoon op de Grote Vrijdagmiddag Cultuurborrel om 17:00 uur. We doen het rustig aan. We moeten nog even. Hier volgt een lijstje van onze voorkeuren en aanbevelingen. Dit gaat vrijdagavond niet lukken dus wij smeren het uit over het weekend.

  • Tent – De expo Dark Matters mag niet gemist worden. ‘… verkennen de nevelige uithoeken van een donker universum.’ Wij werden door deze zin zeer geprikkeld.
  • Witte de With – The Temptation of AA Bronson. Hierin komen ‘… thema’s rond lichaam, geest, seks, religie, samenleven, dood, ritueel en magie samen in magische zegels, kristallen, spiegels, naakten en lichaamssappen.’ Dit overleven we niet, maar we gaan toch!
  • Veiling de Aanschouw. Al 12 jaar een vast onderdeel van het festival. Dit is de kans om een mooi kunstwerkje op de kop te tikken. Kijkdag is zaterdag 14 september van 12:00 tot 23:00 uur in Galerie de Kromme Elleboog (Achter Showroom Mama) en de veiling vindt zondag 15 september om 15:30 plaats bij Café de Aanschouw.
  • Worm, het centrum voor avangardistische recreatie, heeft een uitgebreid programma met grensverleggende muziek, bloedstollende films, en zaterdag een optreden van Lucia Lip, de Donna Summer from hell! Yoehoe!

Verder zal je Atelier van Lieshout tegenkomen, moet je langsgaan bij Pop-Up Shop Bijdehand, is er een expo van Dennis Duinker in Galerie Ecce, kan je meedoen aan de Oonalympics bij Showroom Mama, zijn er foto’s van Margreeth Olsthoorn en heeft Het Nieuwe Instituut de expo De Ruïne (dit vinden we een veelbelovende titel).

24hourpartypeople kunnen vrijdagnacht tot 05:00 terecht bij NRC en zaterdagnacht tot 11:00 zondagochtend bij Club Worm. Party till we drop! Zondagavond houden we het rustig en gaan we vroeg naar bed.

Ben je bang dat je je toch nog gaat vervelen dan kan je altijd nog terecht op de website van De Wereld van het Witte de Withfestival. Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.