Ondertussen: Monster

monster
Gedeelte uit het storyboard van het project ‘Monster’ van Manon Bovenkerk

Op de ‘inspiratiewand’ zien we een verzameling foto’s met spookachtige beelden. Enge maskers; een monsterlijke sneeuwman die door een duivel op zijn rug besprongen wordt, Season’s Greetings staat eronder; een griezelig fotobeeld dat bij nadere beschouwing gewoon een dolfijntje blijkt te zijn. Het is de opmaat naar Monster, een interactieve animatiefilm waaraan Manon Bovenkerk werkt.

De expositieruimte Ondertussen bij Stroom Den Haag laat in het kader van een subsidieregeling werk zien dat nog ‘in progress’ is. Manon Bovenkerk werkt aan Monster, een interactieve vertelling die op het internet zal verschijnen. Bij Stroom hangen en liggen een gedeelte van het storyboard, losse tekeningen en er is een soort inspiratiewand. Onderdelen van een intrigerend verhaal over een monsterlijk wezen dat zich probeert aan te passen aan zijn omgeving en zijn best doet geaccepteerd te worden. Monster zal door de toeschouwer bekeken kunnen worden in een zelfgekozen tempo en volgorde, waardoor het een mix wordt tussen animatie en een graphic novel. De regie van het verhaal ligt bij de kijker.

Manon Bovenkerk’s werk speelt zich af op het grensgebied van tekenkunst, ‘graphic novels’, cinema en animatie. Aan Monster begon zij te werken in Sao Paolo in Brazilië. Daar verbleef Manon voor een werkperiode van twee maanden met een SPOT subsidie. Met deze subsidie ondersteunt Stroom Haagse kunstenaars die zich bezighouden met nieuwe vormen van presentatie en distributie.

Leuk om te zien hoe er gewerkt wordt aan de totstandkoming van … ja wat wordt het? Manon Bovenkerk presenteert ons de stand van zaken van deze interactieve animatiefilm. Dit tussenstadium toont waar het verhaal om draait, waardoor zij geïnspireerd raakt en je krijgt een indruk van hoe het geheel eruit komt te zien. Het mooi getekende storyboard en het getoonde materiaal maken ons wel erg nieuwsgierig. Wij willen dit graag af zien!

Ondertussen: Manon Bovenkerk t/m 3 december bij Stroom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.