Het wordt een toffe avond

m-met_url

Gaan we? Natuurlijk gaan we! Maar waar gaan we naartoe? Het is een behoorlijke lijst die op de website van de Haagse Museumnacht staat. Daar lezen we dat de deelnemers voor zaterdagavond 7 september ‘een tof programma’ hebben opgesteld (Tof is, net zoals de volle baard, weer helemaal terug). Het Jenevermuseum wordt het ook dit jaar niet. Blikvangen kennende loopt het dan gelijk uit de hand. Missen we wel die huisgerookte makreel in de museumtuin. Met enige verbazing zien we dat de Tweede Kamer ook aan de museumnacht meedoet. Nu is ons geloof in de politiek niet overweldigend groot maar een museum … Kom op jongens en meisjes van het Binnenhof! Zo slecht gaat het nu ook weer niet.

Maar wat wordt het dan wel? De Kidskunstkenners zijn bij de opa’s en oma’s dus we hebben de handen vrij. Eens kijken of we wat kunst kunnen localiseren voor op ons programma:

  • Galerie West toont drie video-installaties van kunstenaars die zich hebben laten inspireren door de filmindustrie.
  • Stroom Den Haag opent de tentoonstelling Double Centre: Charles van Otterdijk duidt twee raadselachtige locaties in de voormalige DDR. Een zoektocht door het schemergebied  tussen wettig en onwettig. (Fijn, Kafka!)
  • Het Gemeentemuseum heeft een uitgebreid programma. Teveel om op te noemen, maar wij hebben hier en daar onze vraagtekens. Een yogales bij de Victory Boogie Woogie gaat ons echt te ver. Ook wij hebben onze grenzen, al kennen we ze niet altijd.
  • Het Volkspaleis. Yes! The wereldpremière van The Lost van Reynold Reynolds in de voormalige electriciteitsfabriek. Wij zijn alvast ‘electrified’.
  • Nest. We zijn in de buurt en gaan kijken welke grootse video’s worden vertoond. En als we toch in die zitzak zitten willen we ook wel zo’n lichtgevend drankje.

Dit is een mooie lijst waar we mee  uit de voeten kunnen. Wellicht sluiten we traditiegetrouw af in het GEM om op de keiharde technobeats van DJ Kevin Mark ons gezicht te laten face painten  door de feesttantes. Dat wordt nog een hele toffe avond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.