Looks like I own you now

Catinka Kersten - Looks like I own you now
Catinka Kersten – Looks like I own you now

De eindpresentatie van de studenten van de kunstacademie in Den Haag zit er bijna op. We keken rond, zagen leuke en soms ook hele goede dingen. Een enkeling zal het gaan redden als kunstenaar. Alleen de besten zullen hun geld kunnen gaan verdienen met wat zij bedenken en creëren.

Voor de beginnende kunstenaar is het belangrijk snel voet aan de grond te krijgen in de gevestigde kunstwereld. Dat je werk opgenomen wordt in een expositie of zelfs collectie van een gerenommeerde galerie, museum of bedrijfscollectie. Want als één schaap over de dam is, volgt de rest vanzelf. Eén van de eindexamenkandidaten aan de KABK is al op weg zich te vestigen: Catinka Kersten. De Caldic Collectie heeft werk van haar aangekocht dat te zien is in de expositie, een groep beelden van vier hazen.

Kersten maakte voor haar eindpresentatie sculpturen van dieren. Ze zien eruit alsof ze net gevild zijn. Rozig en bleek, zonder ogen. Wild waarop gejaagd wordt, zoals hazen, beren, vossen en herten. Slimme, mooie, majestueuze of sterke beesten die de jager een goed gevoel geven als hij ze tot prooi gemaakt heeft. De textuur en kleur van de beelden is prachtig, ze zijn gemaakt van katoen en gips. De vreemde vormen worden als het ware “gekneed” doordat ze door iemand worden vastgehouden terwijl ze drogen. De expositie draagt de veelzeggende en dubbelzinnige titel “Looks like I own you now”. Wij vinden het mooi.

Kersten weet een goed concept goed vorm te geven, de uitvoering is uitmuntend en opvallend. Caldic heeft een mooie aankoop gedaan. Over een paar jaar kunnen we haar werk bewonderen in Museum Voorlinden.

Graduation Show 2103 – Blood Sweat Tears, t/m 13 juli

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.