De Kracht van Rotterdam

Jeroen Arians   16.00 -18.00 Ijsselmonde Beverwaard
Jeroen Arians 16.00 -18.00 Ijsselmonde Beverwaard

De stadsexpositie De Kracht van Rotterdam is nog een maand te zien. Een expositie over 1 stad, 24 uur in beweging, vastgelegd door 12 fotografen. De Kracht van Rotterdam tweette naar ons: “Zeg Blikvangen, wat is jouw favoriet?” Daar hebben wij wel een antwoord op: De foto’s van Jeroen Arians.

Arians fotografeert plekken die duidelijk met mensen gevuld waren, maar nu niet meer. We zien lege stoelen en verlaten bushaltes. Op de Onderzeebootloods hangt onze favoriete foto: Een feesttent, ontdaan van zijn bedekking, de stoelen zijn omgevallen. Het lijkt of de tent middenin een volkstuin staat. Wat is hier gebeurd? Waar is iedereen gebleven? Waarom staat het frame er nog, en die stoelen? Ook de andere foto’s van Arians laten dergelijke scenario’s zien. Het zijn stuk voor stuk foto’s die vragen oproepen. Wat is hieraan vooraf gegaan? Desolate plekken met sporen van mensen die je fantasie triggeren. De situaties die Arians creëert werken vervreemdend. Je maakt je eigen verhaal en vult de lege plekken in. Intrigerende foto’s, vinden wij.

De Kracht van Rotterdam is nog tot eind juli te zien. In Rotterdam natuurlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.