Landschapskunst van een hoedenmaker

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Christophe Coppens – “Everything is local” Landscape part 1

Voormalig mode-ontwerper Christophe Coppens verrast in Museum  Boijmans van Beuningen met een enorme display van objecten. “Everything is local” Landscape part 1 is het eerste kunstwerk van de Belgische ‘golden boy’.De tentoonstelling over Gaultier is uit de Kunsthal verdwenen, maar in Rotterdam kun je nog steeds het werk van een modekoning bewonderen. In opdracht van kunstverzamelaar Han Nefkens vervaardigde Christophe Coppens een groot aantal objecten die hij op een reusachtige tafel tentoonstelt. Het is een afrekening met het verleden. Christophe Coppens gold lange tijd als de ‘golden boy’ van de Belgische modewereld. Totdat hij de zaken niet meer rond kreeg en ruim een jaar geleden besloot zijn modebedrijf op te doeken. Dan maar kunstenaar! Hij vertrok naar Los Angeles en werkte daar aan een nieuw bestaan. Het resultaat staat nu in Museum Boijmans van Beuningen. Op talloze kleine houten sokkels staan objecten gemaakt van restmaterialen uit zijn vorige leven als hoedenmaker. Van stof vervaardigde kleine pakketjes met raadselachtige inhoud, maar ook keramiek, en andere objecten: Een brief van de Belgische koning met daarin het verzoek het certificaat van Hofleverancier terug te sturen. Sommige objecten zijn zo intrigerend dat je op de tafel zou willen klimmen om het van dichtbij te bekijken. Het is een uitbarsting van creativiteit. Christophe Coppens werkt aan Landscape part 2.

In Museum Boijmans van Beuningen nog t/m 26 mei!

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.